ALINARE

El S-a sculat, a certat vântul și a zis mării: „Taci! Fără gură!” Vântul a stat și s-a făcut o liniște mare.
Marcu 4:39

Alinarea are de-a face cu suferința, tulburarea sau hiperactivitatea. Unul dintre semnele destinate să-i convingă pe ucenici și pe simpatizanți de superioritatea divină a Învățătorului a fost capacitatea Lui de a controla și a îndruma elementele naturii pe făgașul lor normal. Furtuna este o formă de tulburare a apelor sub acțiunea furibundă a vântului care se poate stârni din senin peste Marea Galileei. Este foarte interesant că Hristos a certat vântul și a zis mării, iar vântul s-a oprit și marea s-a liniștit, încât ucenicii au început să se simtă ciudat din cauza acestei liniști.

 Atunci când este prea multă liniște începem să avem iarăși probleme, suspiciuni și bănuieli, așa că prea multă liniște poate dăuna grav sănătății. Îmi aduc aminte de prima noapte când am dormit într-o moară de apă care era funcțională. Am avut mari îngrijorări dacă voi putea să dorm. Am auzit gongul ceasului cu pendulă bătând ora 23.00, iar următoarea bătaie a fost la ora 06.00. Vă las să trageți singuri concluzia. Un zgomot natural de fond, chiar și al vântului, este benefic pentru un somn odihnitor și profund. La fel și pentru sănătatea spirituală, un semn de prezență a tulburării și a marii lupte face bine spiritului de atenție și vigilență.

Sigur că sunt de acord că uneori avem nevoie de alinare atunci când zgomotul de fond depășește nivelul acceptabil de decibeli, dar dacă tulburarea vine dinăuntru atunci izolarea fonică nu servește la nimic, dimpotrivă. Singurătatea în acest caz devine extrem de dureroasă. Dacă Hristos este în barcă, lucrurile se rezolvă rapid și fără efecte secundare, dar numai dacă este în barcă. Dacă nu este în barcă,El poate călca peste ape să vină îndată când Îl strigăm. El abia așteaptă apelul de urgență. Este permanent de serviciu, la dispoziția noastră. Da, la dispoziția nevoilor noastre. El face pace și liniște.

Doamne, și inima mea are nevoie de alinarea pe care numai Tu o poți da, de aceea, Te rog să-i spui și inimii mele să tacă sau să facă ce vrei Tu. Amin!

Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI este un repertoar în ordine alfabetică al cuvintelor din limba română pe care le folosim pentru a înțelege și a aprofunda Cuvântul, pentru a ne împărtăși convingerile cu cei din jur și pentru a ne încuraja și susține unii pe alții, atât în scris cât și prin viu grai. În mod implicit contactul cu acest proiect va aduce dezvoltarea lexicului și sporirea măiestriei folosirii limbii române, ca vector de transmitere a veștii celei bune a Evangheliei către ascultătorii și cititorii de limba română.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor