MACHIAJ

Pentru că te-ai scăldat tu, te-ai sulemenit la ochi și te-ai gătit cu podoabele tale.
Ezechiel 23:40

Machiajul este necesar pentru a conferi o anumită înfățișare corespunzătoare rolului unui actor sau actriță. Este ca și cum acesta ar transmite chiar o anumită personalitate subiectului. Fondul de ten și fardurile însoțite de o sumedenie de alte articole de specialitate, transformă, cel puțin aparența, în direcția intenționată de cel machiat și echipa sa.

În capitolul 23 din Ezechiel, care este unul dintre cele mai dure și tulburătoare descrieri ale apostaziei lui Israel și Iuda, machiajul este descris ca făcând parte din recuzita prin care cele două surori prostituate își atrăgeau clienții. Acest lucru a făcut ca machiajul să fie privit cu suspiciune și respingere din partea cititorilor zeloși ai Scripturilor.

Suprapunerea straturilor de cosmetice, pentru a da o altă înfățișare persoanei decât cea care este în realitate, are semnificația de duplicitate și fățărnicie, fapt care o face de nedorit pentru morala și estetica urmașilor lui Hristos. Dar, dacă operațiunea urmărește să confere o înfățișare plăcută în fața persoanei iubite, s-ar putea să ne gândim la machiaj și dintr-o altă perspectivă. Hristos, de exemplu, o prezintă pe logodnica Sa, biserica, în fața Tatălui ca și când nu ar avea niciun fel de defect, rid, zbârcitură sau orice ar putea arăta sau trăda starea de fapt a candidatei la eternitate. Or, pentru realizarea acestei operațiuni, Mielul are nevoie de serviciile de machiaj ale harului Său. La început, mireasa pare perfectă, cel puțin așa apare în oglinda cerului, dar prin intermediul machiajului ceresc aplicat, mireasa devine perfectă cu adevărat. Acesta da machiaj!

Doamne, sufletul meu nu arată prea bine la cercetarea privirii Tale atente, dar la Tine sunt toate lucrurile prin care înfățișarea mea spirituală poate fi făcută desăvârșită. Îți mulțumesc pentru răbdarea pe care o ai cu mine. Amin!

Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI este un repertoar în ordine alfabetică al cuvintelor din limba română pe care le folosim pentru a înțelege și a aprofunda Cuvântul, pentru a ne împărtăși convingerile cu cei din jur și pentru a ne încuraja și susține unii pe alții, atât în scris cât și prin viu grai. În mod implicit contactul cu acest proiect va aduce dezvoltarea lexicului și sporirea măiestriei folosirii limbii române, ca vector de transmitere a veștii celei bune a Evangheliei către ascultătorii și cititorii de limba română.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor