ALAI

În ziua următoare, Isus se ducea într-o cetate numită Nain. Împreună cu El mergeau ucenicii Lui și norod mult.
Luca 7:11

Alaiul este format din mulțimea celor care însoțesc o procesiune. Deși au un rol secundar, oamenii care formează alaiul au o serie de avantaje.De fapt acestea îi motivează să fie acolo martori la eveniment. Principalul avantaj al participantului este emoția colectivă care își are rolul ei în economia sufletească. Dacă ocazia este o sărbătoare de bucurie, nimic nu poate înlocui exuberanța și descătușarea pe care le oferă calitatea de participant la eveniment. Dacă este o adunare de doliu, așa ca în textul biblic pentru astăzi, participanții la manifestare trăiesc un sentiment de solidaritate care oferă sprijin emoțional familiei îndoliate, sentiment ce oferă la rândul lui satisfacția de a face bine prietenilor, rudelor, vecinilor, semenilor sau chiar necunoscuților.

Alaiul se formează atunci când mulțimea celor prezenți se pune în mișcare. Ca și fotonul, particula de lumină, alaiul există numai atâta vreme cât se mișcă. În momentul în care se oprește, fotonul dispare sau cel puțin își pierde masa, iar alaiul devine adunare, sau gloată, pur și simplu. 

Alaiul nu se deplasează pe distanțe lungi. Destinația este aproape. Finalitatea este imediată. Nu mai intervine niciun timp de așteptare, care poate fi uneori obositor de lung. Iminența bucuriei de a participa la ospăț face alaiul să fie antrenant și atrăgător.

La Nain s-au intersectat două alaiuri. Unul o însoțea pe văduva în doliu, celălalt Îl însoțea pe Cel ce avea să transforme tristețea bocitorilor în bucuria învierii și a vieții. Finalul surprinzător pentru cei îndurerați a fost că s-au întors acasă plini de uimire și bucurie. Pentru alaiul Învățătorului este pregătită o mare masă de nuntă la Marea de Cristal. 

Doamne, mă aliniez și eu în urma Ta pe calea cea îngustă pentru că știu că drumul acesta conduce în siguranță la destinația veșnică a celor mântuiți. Amin!

Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI este un repertoar în ordine alfabetică al cuvintelor din limba română pe care le folosim pentru a înțelege și a aprofunda Cuvântul, pentru a ne împărtăși convingerile cu cei din jur și pentru a ne încuraja și susține unii pe alții, atât în scris cât și prin viu grai. În mod implicit contactul cu acest proiect va aduce dezvoltarea lexicului și sporirea măiestriei folosirii limbii române, ca vector de transmitere a veștii celei bune a Evangheliei către ascultătorii și cititorii de limba română.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor