ADEVERIRE

Bărbați israeliți, ascultați cuvintele acestea! Pe Isus din Nazaret, om adeverit de Dumnezeu înaintea voastră prin minunile, semnele și lucrările pline de putere pe care le-a făcut Dumnezeu prin El în mijlocul vostru, după cum bine știți…
Faptele 2:22

În cuvântarea sa din Ziua Cincizecimii, apostolul Petru argumentează divinitatea și misiunea lui Isus Hristos ca Mesia Cel promis prin minunile, semnele și lucrările pline de putere pe care le făcea Dumnezeu, prin Fiul Său, înaintea copiilor poporului ales. În acest fel Petru încerca să atingă inima ascultătorilor săi pe care dorea să-i ajute să-L primească pe Hristos ca Mesia și Răscumpărător.

Fiecare minune pe care a făcut-o Hristos în lucrarea Sa publică, de la nunta din Cana până la vindecarea urechii lui Malhu, slujitorul marelui preot, producea asupra martorilor prezenți o puternică impresie lucrată de Duhul Sfânt. În uimirea lor, oamenii aveau ocazia de a face o alegere personală și de a lua o poziție corectă față de Dumnezeu și față de mântuirea Sa.Aproape de fiecare dată oamenii se întrebau: „Cine este Acesta?” Și tot de atâtea ori ei aveau posibilitatea să constate că El este Cel așteptat de veacuri, Cel trimis de Dumnezeu, Cel care va mântui pe poporul Său din păcatele sale.

Astăzi se caută argumente prin care să se dovedească superioritatea sau cel puțin autenticitatea unei biserici. Principalul argument de adeverire privind legitimitatea existenței unei biserici este același Cuvânt pe care l-a folosit Petru la Cincizecime. El a citat profeția din Ioel pentru a se autentifica pe sine și lucrarea sa. Orice biserică autentică are nevoie să-și adeverească identitateaprin lucrarea profetică. Dacă o biserică poate arăta modul în care a vorbit Dumnezeu prin proroci despre mandatul și mesajul pe care ea îl poartă către lume, atunci își poate adeveri pe această cale legitimitatea și credibilitatea.

O biserică poate fi slabă și cu defecte, dar, dacă mesajul ei este cel prescris de Scriptură, acest detaliu o face vrednică de a fi crezută și susținută. Cuvântul este cel care autentifică, o califică și o autorizează să funcționeze.

În momentele de implicare în misiune, Dumnezeu nu Se va da în lături să-și arate din nou puterea prin semne, minuni și lucrări ale providenței, cu același efect ca în zilele de început ale răspândirii Evangheliei: întărirea imaginii publice și sporirea numărului de credincioși.

 

Doamne, fă și din mine un argument convingător în favoarea cauzei Tale și a Numelui Tău. Amin!

Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI este un repertoar în ordine alfabetică al cuvintelor din limba română pe care le folosim pentru a înțelege și a aprofunda Cuvântul, pentru a ne împărtăși convingerile cu cei din jur și pentru a ne încuraja și susține unii pe alții, atât în scris cât și prin viu grai. În mod implicit contactul cu acest proiect va aduce dezvoltarea lexicului și sporirea măiestriei folosirii limbii române, ca vector de transmitere a veștii celei bune a Evangheliei către ascultătorii și cititorii de limba română.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor