Chemarea lui Dumnezeu de a fi un mângâietor

„Binecuvântat să fie Dumnezeu, Tatăl Domnului nostru Isus Hristos, Părintele îndurărilor și Dumnezeul oricărei mângâieri, care ne mângâie în toate necazurile noastre, pentru ca prin mângâierea cu care noi înşine suntem mângâiaţi de Dumnezeu să putem mângâia pe cei ce se află în vreun necaz.” 2 Corinteni 1:3-4

Vocea de la celălalt capăt al firului era răguşită şi înlăcrimată. „Am sunat la Fundaţia Lupus pentru…” spuse ea, apoi s-a oprit să plângă. Am lăsat-o să plângă; rugându-mă să-i pot uşura teama. „Aţi fost diagnosticată cu lupus?” am întrebat.

„Da”, a răspuns ea, încet, şi-a depănat povestea (una familiară pentru mine) despre oboseală, durere şi slăbiciune. Punea multe întrebări: „Cât voi mai trăi?” „Se va agrava?”

Am vorbit aproape o oră, râzând şi plângând, despre experienţe asemănătoare, vizite frecvente la medici cu o atitudine amabilă şi teste de laborator ciudate, uneori dureroase. Conversaţia s-a terminat cu o notă de uşurare şi mi-a mulţumit pentru că i-am uşurat îngrijorările.

Cu unsprezece ani în urmă, am început să am dureri în tot corpul şi o oboseală extremă. După consultaţii medicale frecvente şi teste de laborator extensive, am fost diagnosticată, în ajunul Zilei Recunoştinţei (Thanksgiving Day), 1984, cu lupus eritematos, o boală autoimună, în care corpul se atacă pe sine. Chiar şi azi îmi amintesc devastarea emoţională, pe care am simţit-o – depresia, frustrarea şi nesiguranţa. Am petrecut multe nopţi în lacrimi, rugându-mă în orele acelea ca Dumnezeu să mă vindece. Spiritul vindecător al lui Dumnezeu a început să-mi aline temerile crescânde. El mă pregătea să fiu un „mângâietor”, să mărturisesc pentru El.

Prima mea înscriere ca voluntar la Fundaţia Lupus a fost aceea de consilier în cazuri urgente. Fiecare telefon primit reflecta emoţiile şi durerea pe care eu însămi o simţisem. Acum, puteam să le uşurez temerile, spunând:„Da, am trecut prin aceasta şi iată câteva sugestii care vă vor ajuta!”

Uneori, experimentăm încercări care nu au nici o explicaţie şi nu putem să mai auzim vocea lui Dumnezeu, în timpul lor. Dar în toate dificultăţile noastre. El ne dă tărie să mergem mai departe – întărind astfel mărturia noastră. Când treci prin dificultăţi şi ieşi din ele victorios, vei întâlni în timp pe cineva care trece printr-o încercare asemănătoare. Atunci poţi spune cu încredere: „Să-ţi împărtăşesc ce m-a ajutat pe mine să fac faţă unei probleme asemănătoare!” Şi, mângâindu-i pe alţii, vei fi şi tu mângâiat.

„Binecuvântat fie Dumnezeu, Tatăl Domnului nostru Isus Hristos, Părintele îndurărilor şi Dumnezeul oricărei mângâieri.”

Provocare: împărtăşeşte mărturisirea şi credinţa ta cu cineva care a experimentat dificultăţi asemănătoare.

Rosemary D. Graham

Acest articol face parte din cartea „Dacă vrei să trăiești” de Jan Kuzma

Jan Kuzma
Jan Kuzma
Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video