Niciodată singur

Şi [Iacov] a visat o scară rezemată de pământ, al cărei vârf ajungea până la cer. îngerii lui Dumnezeu se suiau şi se coborau pe scara aceea. (Geneza 28:12)

Când am început să lucrez ca evanghelistă cu literatură, am avut mari binecuvântări din partea Domnului şi am simţit asigurarea că El va avea întotdeauna grijă de mine.

Într-o ocazie, aveam mai multe genţi mari şi grele, pline cu cărţi, pe care trebuia să le transport dintr-un oraş în altul. îmi era greu să le ridic şi nu eram sigură că voi reuşi să călătoresc cu atâta bagaj. M-am uitat în jur, cu speranţa că cineva mă va ajuta să le duc până la gară, dar nu era nimeni prin preajmă. Cu genţile în mână, m-am rugat: „Doamne, ajută-mă!”

Din senin, am văzut două mâini. Cineva mi-a luat genţile, deşi nu auzisem zgomotul paşilor apropiindu-se şi nu mi-am dat seama că cineva se apropia. Am văzut un tânăr chipeş, îmbrăcat într-un costum elegant şi la cravată. M-a întrebat încotro mergeam şi i-am spus că la gară. Cu multă uşurinţă, a ridicat genţile şi le-a dus până la gară, iar eu l-am urmat.

Odată ajunşi la gară, mi-a pus genţile pe peron, iar eu m-am aplecat să le aşez şi, când m-am ridicat, nu mai era nimeni în jur. Nu l-am auzit şi nu l-am văzut îndepărtându-se. Nici măcar nu am apucat să îi mulţumesc. Cine credeţi că a fost?

Ellen White scria următoarele:„Am văzut dragostea plină de compasiune pe care o are Dumnezeu pentru poporul Său, iar aceasta este foarte mare. Am văzut îngeri deasupra sfinţilor, cu aripile întinse în jurul acestora. Fiecare sfânt avea un înger însoţitor. Dacă sfinţii plângeau loviţi de descurajare sau erau în pericol, îngerii care îi însoţeau necurmat zburau repede sus pentru a aduce aceste veşti, iar îngerii din cetate încetau să mai cânte.(…) Dar, dacă sfinţii îşi fixau privirile asupra premiului dinaintea lor şi îi dădeau slavă lui Dumnezeu, lăudându-L, atunci îngerii duceau veştile bune în cetate şi îngerii de acolo îşi atingeau harfele de aur şi cântau cu putere: «Aleluia!» şi bolta cerească răsuna de cântecele lor minunate.” [My Life Today, p. 302)

Eu cred cu tărie că acel tânăr era îngerul meu însoţitor! Dumnezeu mi-a purtat de grijă şi m-a ocrotit. încă mă minunez de multele Lui binecuvântări!

Nadezhda Petrenchuk, Ucraina

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor