Gândul de dimineață – 30.01.2017 – solascriptura.ro

 „De acolo, Isus a mers mai departe şi a văzut pe un om, numit Matei, şezând la vamă. Şi i-a zis: «Vino după Mine.» Omul acela s-a sculat şi a mers după El.” – Matei 9:9
 

În 1963, Bill Clinton, un elev de liceu de 16 ani, a trăit o experienţă care urma să se dovedească hotărâtoare pentru evoluţia sa viitoare. Liceul din Hot Springs, Arkansas, unde era înscris Bill Clinton, a participat la un program cu denumirea „Boys State” (în traducere liberă „Parlamentul tinerilor”), care avea ca scop încurajarea tinerilor să ia parte activă la politica ţării. Bill a fost ales să îşi reprezinte şcoala.

În luna august a aceluiaşi an a ajuns în capitală, la Washington, pentru a participa la o conferinţă a tinerilor în cadrul programului „Boys State”, unde, printre altele, reprezentantul fiecărui stat urma să aibă ocazia să se întâlnească personal cu preşedintele Kennedy. Astfel, după discursul pe care l-a ţinut pentru tineri în Rose Garden, la Casa Albă, preşedintele a strâns mâna tuturor reprezentanţilor, inclusiv a tânărului Clinton.

După această strângere de mână, Bill Clinton, care până atunci nu se gândise la sine ca politician, a ajuns la hotărârea că vrea să urmeze drumul politicii. John Kennedy, mai în vârstă ca el cu 29 de ani, a constituit pentru Clinton obiectul admiraţiei şi respectului. În legătură cu strângerea sa de mână cu Kennedy, Clinton a spus la un moment dat: „Acesta a fost momentul din viaţa mea când am înţeles exact ce vreau să devin!”

După absolvirea liceului, a studiat la Universitatea Georgetown din Washington, apoi a obţinut o bursă la Universitatea Oxford. Ulterior, a obţinut licenţa în drept la Universitatea Yale. Întorcându-se în Arkansas, s-a ocupat activ de politică şi în anul 1978 a fost ales guvernator al statului. În 1992, în vârstă de numai 46 de ani, a fost ales al 42-lea preşedinte al Americii.

100 de personalităţi. Oameni care au schimbat destinul lumii

articol preluat de pe Gândul de dimineață – 30.01.2017 – solascriptura.ro

Sola Scriptura
Sola Scripturahttp://solascriptura.ro
Gânduri preluate de pe site-ul SolaScriptura.ro

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor