Gândul de dimineață – 13.12.2016 – solascriptura.ro

„Domnul Dumnezeu Mi-a dat o limbă iscusită, ca să ştiu să înviorez cu vorba pe cel doborât de întristare.” – Isaia 50:4
Flori, ursuleți de pluş, colaje cu fotografii din reviste. Muzicienii sunt obişnuiți să le primească pe toate acestea de la fani. Pentru rockerul canadian Robb Nash însă, cele mai prețuite suveniruri de la fani sunt scrisorile lor de adio.

În urmă cu câțiva ani, Nash, care devenea tot mai apreciat ca vorbitor motivațional pentru liceeni, a primit un telefon disperat de la directorul unei şcoli. O elevă tocmai se sinucisese şi în urma ei lăsase un bilet de adio în care spunea că a făcut gestul ca parte a unui pact cu o prietenă. Scrisoarea nu spunea însă şi numele acesteia. Directorul l-a invitat pe Nash să vină să le vorbească elevilor lui, dar nu despre problemele adolescentine, aşa cum făcea de obicei, ci exact despre sinucidere.

Subiectul nu-i era deloc străin cântărețului, care trecuse el însuşi printr-o perioadă neagră, în care a contemplat ideea de a-şi lua viața. Aşa că a acceptat invitația şi le-a mărturisit elevilor ce a simțit în cele mai tulburi momente ale lui şi cum era cât pe ce să îşi ia adio de la viață. „Știu că cineva în această cameră simte acelaşi lucru”, a spus el publicului. „Vreau ca acea persoană să ştie că nu e singură.” La finalul discursului, o fată s-a apropiat de el şi, cu lacrimi în ochi, i-a întins un bilet. Era scrisoarea pe care intenționa să le-o lase părinților ei după ce avea să se sinucidă, weekendul acela. Nash a înțeles atunci că subiectul suicidului ar trebui să devină central în prelegerile lui, mai ales că sinuciderea este a doua cauză de mortalitate a tinerilor din Canada.

Astăzi, Nash vizitează şcoli şi centre de tineret, încercând să le aducă speranță adolescenților care nu mai văd nicio ieşire din problemele lor. Sute de astfel de tineri au venit la Nash, după câte o prezentare, şi i-au dat scrisorile prin care îşi luau „adio” de la cei dragi, ca o dovadă că nu le mai sunt necesare de-acum.

articol preluat de pe Gândul de dimineață – 13.12.2016 – solascriptura.ro

Sola Scriptura
Sola Scripturahttp://solascriptura.ro
Gânduri preluate de pe site-ul SolaScriptura.ro

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor