Gândul de dimineață – 01.08.2016 – solascriptura.ro

 „Nu se vând oare două vrăbii la un ban? Totuşi niciuna din ele nu cade pe pământ fără voia Tatălui vostru. Cât despre voi, până şi perii din cap, toţi vă sunt număraţi. Deci să nu vă temeţi; voi sunteţi mai de preţ decât multe vrăbii.”  Matei 10:29-31
Isa Leshko este o fotografă din Pennsylvania care a găsit o modalitate unică şi emoţionantă de a surprinde şi de a-şi depăşi în acelaşi timp propria teamă de bătrâneţe şi de moarte.

În cadrul proiectului fotografic intitulat „Animale în vârstă”, Isa a surprins o sumedenie de portrete ale animalelor sale de la fermă, aflate în ultimii ani de viaţă.

Fotografa a iniţiat acest proiect după ce mama ei a încetat din viaţă – „Am început să fac fotografiile la scurt timp după ce am petrecut un an în New Jersey, ajutând-o pe sora mea să aibă grijă de mama, care suferea de Alzheimer. Această experienţă m-a marcat profund şi m-a făcut să-mi confrunt propria mortalitate.”

Înainte de a le fotografia, a petrecut timp cu fiecare animal în parte, acordându-i timpul necesar pentru a se familiariza cu camera. „În funcţie de animal, am petrecut câte o oră înainte de a-l fotografia, sau pur şi simplu am făcut fotografiile imediat. În acest fel le-am permis să se familiarizeze cu prezenţa mea şi, în acelaşi timp, le-am putut observa fără a mă concentra doar pe realizarea fotografiilor.”

Pe lângă motivele artistice şi personale, Isa Leshko a încercat prin acest proiect şi să atragă atenţia opiniei publice asupra modului în care ar trebui tratate animalele, fiind un manifest pentru grija şi afecţiunea de care toate fiinţele ar trebui să aibă parte.

imparte.ro

articol preluat de pe Gândul de dimineață – 01.08.2016 – solascriptura.ro

Sola Scriptura
Sola Scripturahttp://solascriptura.ro
Gânduri preluate de pe site-ul SolaScriptura.ro

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor