Gândul de dimineață – 29.07.2016 – solascriptura.ro

 „Pâinea minciunii este dulce omului, dar mai pe urmă gura îi este plină de pietriş.” – Proverbe 20:17
John stătea, într-o zi, în sufragerie, când pisica sa a intrat ducând în gură un „cadou” – un animal mort. Uitându-se mai atent, a rămas şocat realizând că, de fapt, animalul mort era un iepuraş ce aparținea lui Bonny, fetița care locuia alături. John s-a simțit groaznic, crezând că pisica lui omorâse iepuraşul.

Iute la minte, a făcut pe loc un plan. A luat iepurele din gura pisicii. Era groaznic de murdar, aşa că l-a spălat cu şampon cât a putut de bine. Apoi a luat uscătorul de păr şi l-a uscat până când a arătat perfect.În final, a luat iepuraşul mort, s-a strecurat în curtea vecinilor şi a pus iepuraşul la loc în cuşca lui. L-a aranjat puțin ca să pară cât mai natural.

În dimineața următoare, John s-a uitat pe fereastră şi a remarcat o mulțime de oameni adunați în jurul cuştii iepurelui. Toată lumea părea să vorbească aprins, aşa că s-a hotărât să meargă şi el să vadă „despre ce era vorba”. Când a ajuns acolo, mama lui Bonny i-a spus:

– N-o să crezi ce s-a întâmplat! Este o minune! Iepuraşul lui Bonny a murit de câteva zile şi tocmai acolo îl îngropasem…”

Morala: Nu încerca să acoperi o greşeală cu o minciună.

articol preluat de pe Gândul de dimineață – 29.07.2016 – solascriptura.ro

Sola Scriptura
Sola Scripturahttp://solascriptura.ro
Gânduri preluate de pe site-ul SolaScriptura.ro

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor