Gândul de dimineață – 16.06.2016 – solascriptura.ro

 „Israel s-a îngrăşat şi a azvârlit din picior; Te-ai îngrăşat, te-ai îngroşat şi te-ai lăţit! Şi a părăsit pe Dumnezeu, Ziditorul lui.” – Deuteronomul 32:15
Chiar şi în cazul fructelor şi legumelor, alimente asociate cu menținerea unei greutăți corporale normale, este important să ştii pe care să le alegi pentru a-ți păstra silueta sau pentru a slăbi.

În primul rând, fructele s-au dovedit mult mai benefice pentru pierderea în greutate, decât legumele. „O creştere a consumului total de fructe a fost asociată cu o modificare a greutății, într-un interval de 4 ani, de minus 0,24 kilograme pentru fiecare porție zilnică în plus, iar o creştere a consumului total de legume a fost asociată cu o modificare a greutății de minus 0,11 kilograme pentru fiecare porție zilnică în plus”, se afirmă în jurnalul PLOS Medicine.

În general, cele mai bune fructe şi legume pentru păstrarea greutății normale sunt fructele de pădure, merele, perele, soia (şi sub formă de tofu), legumele crucifere (familia conopidei şi a verzei) şi legumele cu frunze verzi. Este notat totodată că studiul nu a inclus fructele şi legumele transformate în suc.

În cazul legumelor, cele fără amidon, cu un conținut mare de fibre şi cu un indice glicemic scăzut (de ex. broccoli, varză de Bruxelles) sunt cele mai bune alegeri pentru pierderea în greutate şi menținerea siluetei. Şi legumele cu un conținut mai sărac de fibre şi cu un indice glicemic mai mare (precum morcovii sau varza) s-au dovedit a fi bune pentru evitarea creşterii în greutate, dar la un nivel mai mic.

Pe de altă parte, cele mai periculoase legume pentru siluetă au fost cele bogate în amidon, precum mazărea, cartofii sau porumbul, din cauza nivelului lor glicemic crescut.

Totuşi, în contextul general al unei diete sănătoase, pentru a scădea în greutate trebuie să reduci aportul caloric. Un consum crescut de fructe şi legume nu este suficient pentru a scădea în greutate, ci trebuie efectuate intervenții sănătoase variate în stilul de viață.

articol preluat de pe Gândul de dimineață – 16.06.2016 – solascriptura.ro

Sola Scriptura
Sola Scripturahttp://solascriptura.ro
Gânduri preluate de pe site-ul SolaScriptura.ro

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor