Gândul de dimineață – 09.05.2016 – solascriptura.ro

„Ascultă, fiule, şi fii înţelept; nu fi printre cei ce beau vin.” –  Proverbe 23:19-20
Pentru Maria Janowiak, una dintre micile plăceri ale vieții era savurarea unui pahar de vin la finalul unei zile solicitante, într-un bar, alături de prieteni, sau acasă. Nu credea că este în stare să renunțe complet la alcool timp de mai multe săptămâni, aşa că şi-a propus să încerce. Mai mult, era curioasă să vadă ce se va schimba în viața ei dacă acceptă această provocare, iar concluziile au fost surprinzătoare.

Primele şi cele mai rapide efecte ale curei fără alcool au putut fi sesizate la exterior. Janowiak susține că aproape imediat după începerea experimentului a observat că tenul ei a devenit mai curat.

Chiar şi în ceea ce priveşte obiceiurile sale de viață, a observat transformări benefice, chiar dacă nu miraculoase. În primul rând, fără un pahar în mână la petreceri, a început să consume mai puține gustări nesănătoase. În al doilea rând, această pauză i-a îmbunătățit şi calitatea activităților din zilele libere. „Dacă nu consumam alcool vineri şi sâmbătă, însemna că mă simțeam mai bine în weekenduri”.

Poate însă cea mai importantă lecție extrasă de pe urma acestui experiment a fost legată de puterea ei interioară, de care nu era conştientă. Deşi se temea că nu va fi în stare să ducă provocarea până la final, ea a descoperit, în mod surprinzător, că „despărțirea” temporară de alcool nu a fost la fel de dificilă precum îşi închipuia.

„Nu am fost niciodată genul care face schimbări mari sau rapide. Şi nu mă pot caracteriza drept o persoană cu o voință puternică – în special voința de care ai nevoie pentru a te abține de la anumite lucruri”, mărturiseşte Janowiak. Însă experimentul i-a dat încrederea că este capabilă să facă schimbări viitoare în obiceiurile sale. Tocmai de aceea, încă din timpul provocării celor două luni fără alcool, ea şi-a propus să elimine din dietă alimentele cu zahăr adăugat, produse la care, de asemenea, nu credea că poate renunța vreodată, deşi îşi dorea.

Semnele Timpului

articol preluat de pe <a href="Gândul de dimineață – 09.05.2016 – solascriptura.ro” target=”_blank”>solascriptura.ro

Sola Scriptura
Sola Scripturahttp://solascriptura.ro
Gânduri preluate de pe site-ul SolaScriptura.ro

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor