„Încearcă pe robii tăi zece zile şi să ni se dea de mâncat zarzavaturi şi apă de băut; să te uiţi apoi la faţa noastră şi la a celorlalţi tineri care mănâncă din bucatele împăratului.” – Daniel 1:12,13
Dintre toate sursele de proteine, carnea roşie a fost cea care a influențat cel mai puternic riscul de producere a unui accident vascular cerebral (AVC), afecțiune cu un puternic potențial fatal, potrivit concluziilor experților de la Universitatea din Würzburg, Germania. Cei care au consumat cea mai mare cantitate de carne roşie au prezentat un risc mai mare cu 47% de a face AVC, comparativ cu cei care au consumat cel mai rar acest produs. Potrivit datelor, cea mai mare cantitate de carne roşie consumată pe zi a fost calculată la circa 93 de grame, adică 23% din totalul caloriilor ingerate. Un studiu efectuat anterior de experții de la Harvard susține concluziile cercetătorilor nemți. „În cazul unor analize multivariabile, un consum ridicat de carne roşie a fost asociat cu un risc crescut de AVC, în timp ce un consum ridicat de carne de pasăre a fost asociată cu un risc mai mic”, scriu autorii în jurnalul Stroke. Potrivit datelor, înlocuirea unei porții de carne roşie de 113-170 grame sau echivalentul unei turte de carne de hamburgeri, cu o porție de carne de pasăre, de peşte sau cu o porţie de nuci sau de lactate sărace în grăsimi, este o variantă mult mai sănătoasă şi poate contribui la reducerea riscului de AVC. Carnea roşie a fost recent subiect principal într-o altă dispută, după ce experții Agenției Internaționale de Cercetare a Cancerului au inclus-o pe lista factorilor „posibil cancerigeni pentru oameni” (Grupa 2A). Evaluările au arătat că această categorie de alimente, din care fac parte carnea de porc, de oaie, de miel, de capră, de vită, de vițel şi de cal, ar putea creşte riscul dezvoltării de cancer colorectal, pancreatic şi de prostată. Citeşte istoria vegetarienilor de la curtea împăratului Nebucadneţar (Danie1:1-21).
articol preluat de pe solascriptura.ro